Moeders & dochters.

Ik ben moeder van een dochter van zes en ben zelf ook een dochter van een moeder van 72. Zo vanzelfsprekend, zo is het gewoon.

Tijdens een etentje met vier andere moeders kwam ter sprake dat tegenwoordig het mama zijn schijnbaar weinig credits oproept. Moeder zijn is niet cool, niet iets om trots op te zijn. Er worden geen leuke boeken over geschreven. We zijn het, we doen het erbij. De echte verhalen gaan over ons werk, onze prestaties buiten ons gezin. Jammer, want de echte heldendaden vinden thuis plaats. Het huishouden runnen met een baan ernaast is de norm geworden. Maar waar zouden we zijn zonder onze mama’s en onze oma’s?

Ik ben opgegroeid met deze twee krachtvrouwen aan mijn zij. Altijd stonden ze voor me klaar. Ik kreeg de ruimte om tot een vrouw op te groeien met het zelfvertrouwen dat ik alles kan.

Inmiddels is mijn moeder oma, en speelt ook zij een grote rol in mijn dochters leven. Samen met mijn moeder ben ik nu ook die onmisbare schakel om mijn dochter ook vol zelfvertrouwen vrouw te laten worden.

Ik vind het de mooiste baan die ik heb. Veel belangrijker dan mijn werk. En soms vergeet ik dit ook, word ik mee­gesleurd in de hektiek van alle dag en zet ik mijn kind niet voorop. Maar dan word ik weer wakker ge­schud, hoe snel het gaat, hoe groot ze al is. En hoe leuk ik mijn werk ook vind, deze baan van opvoeder, is het bijzonderste werk wat ik in dit leven mag doen.

Als hommage aan alle moeders en dochters heb ik de alfabet collectie uitgebreid. Voor kleine meisjes, de liefste oma’s en de dapperste mama’s zijn grote en kleine letters te mixen en matchen. Weet jouw mama al hoe belangrijk ze voor je is ?

Love to all the moms in the world!

The Alphabet Collectables

Met onze nieuwste Alphabet Collectables maak jij jouw eigen mix! Draag iedereen waar je van houdt dicht bij je
Je koop alle hangertjes los en stelt zo je eigen ketting samen. Of hang een letter erbij aan een bestaande ketting, het is helmaal aan jou.

Copyright Charlotte Wooning

Credit cardiDEALBancontactPayPalSOFORT Banking