Elze, eigenaresse van Tante Toos Suikerloos maakt sieraden graag persoonlijk; ik ga niet voor tatoeages maar voor ringen aan mijn handen

Wie ben je en wat doe jij voor werk?

Mijn naam is Elze en mijn bedrijf heet Tante Toos Suikerloos, ik maak snoep zonder troep. MATTIES, dit zijn gedroogde fruitmatjes. We maken een fruitpuree, strijken deze uit op een bakplaat en drogen deze op lage tempratuur zodat de vitamientjes bewaard blijven. Ik focus mij voornamelijk op kinderen en hun ouders zodat zij verantwoord kunnen snoepen. Zo is er een alternatief om te kiezen voor snoep zonder allerlei onnodige toevoegingen en geraffineerde suikers. Ik heb een zoontje Zenny, hij is nu zes jaar. Onder andere door hem ben ik hiermee begonnen.  Ik had de MATTIE en GUMMIE snoepjes als traktatie gemaakt toen hij vier werd. Ik woon samen met Zenny in Capelle aan den IJssel. Hiernaast doe ik aan yoga en vind ik het leuk om lekker & gezond te eten met vrienden. ‘’

Waarom heb je voor onze sieraden gekozen?

Ik vind het belangrijk dat sieraden een betekenis hebben. Ik draag een armbandje en hier staat Zenny zijn naam op het bedeltje. Deze heb ik laten maken toen hij geboren werd. Dit bedeltje is niet van jullie maar de armband wel. Ik heb er Zenny in laten stempelen en vervolgens heb ik dit bedeltje tussen het zilveren armbandje laten zetten welke ik al heel lang mooi vond.

Hiernaast heb ik ook bedeltjes aan mijn ketting hangen, met letters van mijzelf en mijn zoontje. Daarnaast heb ik ook nog heel veel ringen, haha. Een hand met alleen maar ringen van Charlotte Wooning. Dit heb ik bewust gedaan. Ik vind het leuke ringetjes waar je teksten op kwijt kunt en dan heeft het een verhaal. Ik dacht ik ga niet voor tatoeages maar ringen aan mijn hand. Dat vind ik tof. En wil ook geen tatoeages, haha. De eerste was van mijn vader om mijn pink, hier staan twee kruisjes op welke staan voor kusjes of ik houd van je. Ik ben niet echt iemand die dit heel snel zegt dus deed ik altijd pinky met hem. De tweede heb ik gekregen van mijn zus, met ‘sis’ erop en ik heb ook een ring van mijn vriendinnen geregen met ‘girls’ erop.

 

En je hebt nog twee ‘T’s’ om je nek hangen?

Oja, deze ketting heb ik op de sample sale gekocht. Ik heb deze ketting zelf gehamerd met de twee ‘T’s van Tante Toos. Dit is ook iets wat heel dichtbij mij staat, dus vond ik wel mooi om te verzegelen. En ik heb ook nog een rosé armband. Deze betekend ook veel voor mij.  Al heel lang wilde ik deze hebben. Maar ik twijfelde want ik vond hem best wel duur. En toen ik deze op de sample sale zag liggen dacht ik: deze is van mij! Toen was hij een stuk goedkoper en heb ik hem zelf gekocht. Het was echt een soort empowerment en heb toen ook nog aantal ringen gekocht en toen was het compleet.

 

Heb je meer sieraden van Charlotte Wooning?

  Ja, een paar armbanden en oorbellen. Deze draag ik minder vaak. Ik draag mijn ringen dagelijks. Daarom heb ik bewust voor deze fijne ringetjes gekozen omdat ik veel met mijn handen werk en dan kan ik ze altijd omhouden. Ik houd van of hele grove sieraden of hele fijne sieraden het is one way or the other.

En dat mix je een beetje met je eigen dingen?

Ja, vaak met andere Rotterdamse merken als Monocraft en the Boyscouts. Dat zijn wel mijn favoriete merken, en dan is Charlotte dan een tegenhanger van de andere merken want zij is wat fijner en schattiger, ik hou wel van die contrasten. Ook vind ik het mooi dat je de sieraden kunt stapelen, dus kunt sparen en verzamelen.

 

Zou je onze sieraden aanbevelen en aan wie? Koop je het ook voor anderen als cadeau?

Jazeker, dat heb ik best vaak gedaan, voor mijn zus en vriendinnen. En dan vind ik het leuk deze te personaliseren. Het is ook fijn dat je allerlei soorten categorieën en prijsklassen hebt. Van klein bedeltje tot dure armband. Plus je doet er een leven lang mee, daarom vind ik het mooie cadeautjes. Daarnaast vind ik het een fijne service dat je de sieraden altijd kunt laten vergulden.

Copyright Charlotte Wooning

Credit cardiDEALBancontactPayPalSOFORT Banking